Infoavond

Voor jullie zich als koppel engageren voor de ontmoetingsavonden nodigen wij jullie uit om kennis te maken op een infoavond. We vertellen graag over ons programma en we zijn ook benieuwd naar jullie vragen en verwachtingen. Koppels die vanuit onze infoavond graag met ons in gesprek gaan kunnen ook individueel een afspraak maken.

Praktisch: maandag 16 april 2018 op 20 u, in Herentals, Hofkwartier 23, in het gebouw van CAW De Kempen. Gratis parkeren kan op de Belgiëlei. 

Deze bijeenkomst is gratis. Gelieve je aanwezigheid te melden via onderstaand formulier.. 

Ontmoetingsavonden

We organiseren 5 sessies (data onderaan) . De bijeenkomsten zijn opgebouwd aan de hand van een thema die voor inhoudelijke verdieping en focus zorgt. De verschillende sessies horen bij elkaar. We willen dat jullie naar alle sessies komen. Dit is zowel inhoudelijk belangrijk als voor de opbouw van de relaties in de groep.

  • Eerste bijeenkomst: Wij als koppel. In de eerste bijeenkomst geven we een overzicht van het theoretisch kader die we doorheen de bijeenkomst zullen volgen. We willen onderzoeken welke thema's ons als groep verbinden en waar onze verwachtingen en verlangens zitten voor de bijeenkomsten. Wie zijn jullie als koppel? Wat maakt jullie uniek? Jullie hebben elk een eigen geschiedenis en achtergrond en jullie hebben er voor gekozen om jullie leven te delen. Onze geschiedenis bepaald wie we zijn en wie we worden. We willen onderzoeken hoe ons verleden onze toekomst bepaalt en hoe we we kunnen loslaten.
  • Tweede bijeenkomstBloed kruipt waar het niet kan gaan. De bloedband tussen ouders en kinderen is onverwoestbaar en bijzonder in alle opzichten. Hoe werk loyaliteit? Hoe ga je als koppel om met verschillende lijnen van loyaliteiten in jullie gezin. Hoe ga je om met de aanwezigheid van de afwezige ouder? 
  • Derde bijeenkomst: In Balans. In elke relatie geef je en ontvang je. Het is belangrijk dat de balans juist zit. Er kan een verschil zijn tussen geven en ontvangen. Goed wil niet altijd zeggen dat alles altijd in evenwicht is.  Er zijn verschillende dynamieken van geven en ontvangen tussen ouders en kinderen en tussen partners onderling. Het is ook interessant om te begrijpen hoe kinderen mee zorg dragen. Hoe ga je om met geven en ontvangen als het niet over je eigen kind gaat? We maken tijd om deze dynamiek te begrijpen en in te zetten. 
  • Vierde bijeenkomst: Elke medaille heeft een keerzijde. Iedereen geeft betekenis aan alles wat er gebeurt of gezegd wordt vanuit zijn of haar eigen perspectief en achtergrond. Discussie en misverstanden ontstaan vaak vanuit het feit dat we niet weten of begrijpen vanuit welk perspectief iemand de wereld ziet en gebeurtenissen om zich ervaart. Een goed gesprek ontstaat wanneer je  bewust bent van je eigen perspectief en bereid bent het perspectief van de andere echt te willen leren kennen en begrijpen. Een meerzijdige partijdige houding is een hefboom naar elkaar echt begrijpen.
  • Vijfde bijeenkomst: Evenwaardig in gesprek. In elk gesprek of contact kan je persoonlijk geraakt worden in je kwetsbaarheid. Hoe je reageert kan heel verschillend zijn. Je kan in contact gaan vanuit de kindpositie, de volwassenpositie of de ouderpositie. Wanneer we vanuit de kind positie in een volwassen relatie staan, gaan we uit de evenwaardigheid. Ook in relatie met je eigen kinderen of plus kinderen kan dit mechanisme werken en werkt het niet verbindend.  Dit thema is misschien het meest complexe van de vijf omdat het heel kort op je eigen huid zit. 

Praktisch : Wanneer je inschrijft voor onze koppel bijeenkomsten willen wij graag op voorhand iets van jullie weten. We nemen telefonisch contact op voor een eerste kennismaking. 

Data en Tijd: Op woensdag 25/4, 9/5, 23/5, 6/6 en 20/6 van 19:00 u tot 22:00 u

Plaats: Onze ontmoetingsavonden gaan door te Herentals in het gebouw van CAW De Kempen Hofkwartier 23. Er is gratis parkeerplaats op de Belgiëlei. 

Kostprijs: 240 euro voor de 5 avonden per koppel 

©2018 OnsNieuwGezin | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin