Hoe we het aanpakken

Wij organiseren ontmoetingsavonden voor koppels die in elkaar willen investeren. We zijn geen therapiegroep of een zelfhulpgroep. We willen elkaar inspireren, voor elkaar supporteren en vanuit onze ervaringen delen. We willen ook kennis toevoegen die kan helpen om dynamieken in nieuw samengestelde gezinnen beter te begrijpen en bewuste keuzes te maken om verder te komen. Verschillende thema's kunnen aan bod komen. 

Eigen geschiedenis

We geven betekenis aan dingen, relaties, gebeurtenissen vanuit onze eigen geschiedenis. Onze geschiedenis zit vol met sterke en moeilijke ervaringen. Soms kennen we de betekenis van ervaringen uit het verleden, soms ook niet . Ons verleden kan onze blik op de toekomst vertroebelen. We willen het bewustzijn groter maken en vooral leren wat ons helpt om dichter bij ons eigen verlangen en ons gezamenlijk toekomstbeeld te komen. 

In gesprek, leren van elkaar

Op onze bijeenkomsten gaan we voortdurend in gesprek met elkaar. We houden geen lange lezingen. We willen een context bouwen waar alle aanwezige kennis  kan groeien en ontwikkelen. We willen leren van elkaar door de goede vragen te stellen en op een goede manier het proces van de groep te begeleiden. 

Gedeelde toekomst

Het is een bron van energie om te durven dromen en te vertrouwen dat de toekomst vol mogelijkheden is.  Zelf en samen vooruitkomen kan wanneer er een gedeelde droom en een verlangen is. Plannen maken om zo nieuwe herinneringen op te bouwen geeft energie om vooruit te komen. 

Contextuele bril

Vanuit onze kennis van het contextuele denken van I. Boszormenyi Nagy bieden we denkkaders aan die kunnen helpen om onze blik te vergroten en ons te inspireren. Deze inspiratie zal ons helpen onze handelingsmogelijkheden te vergroten. We zullen verschillende thema's introduceren zoals loyaliteiten, eigen geschiedenis, meerzijdige partijdigheid, evenwaardig in gesprek zijn, de balans van geven en ontvangen... Deze kaders bieden ons inhoud en focus om de bijeenkomsten te structureren.  

Kinderen

Kinderen zijn onvervangbaar. Ze halen het beste in onszelf naar boven en dagen ons uit om verder te groeien. We hebben een onverwoestbare band met onze eigen kinderen, maar we willen ook zorgzaam zijn ten aanzien van de kinderen waarmee we geen bloedband hebben. Kinderen bepalen veel van de dynamiek in een nieuw samengesteld gezin. Ze verdienen bijzondere aandacht zoals in elk ander gezin. Kinderen zijn vaak belangrijke boodschappers over dingen waarvoor we blind zijn. We zullen het in onze bijeenkomsten heel vaak over onze kinderen hebben.

Kwetsbaarheid, vertrouwelijkheid en verantwoordelijkheid

We komen samen met verschillende koppels om verhalen en ervaringen te delen en elkaar te inspireren. We nodigen iedereen uit om vanuit kwetsbaarheid in gesprek te gaan. We komen samen om te leren om een rijkere persoon en een sterker koppel te worden. We willen een ruimte van vertrouwelijkheid en openheid creëren zodat je een veiligheid ervaart om je verhalen te delen.

©2018 OnsNieuwGezin | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin